Terug naar overzicht

Bijzonder boerenerf

Hupselse Esweg 3, 7151 HM Eibergen
Vraagprijs € 975.000 k.k.
Terug naar overzicht
Plan bezichtiging
Overzicht
Omschrijving
Plattegrond
Kaart
Kenmerken
  • Inhoud: 1344 m3
  • Woonoppervlakte: 210 m2
  • Kavel: 11103 m2
  • Kamers: 7
  • Slaapkamers: 6
Korte omschrijving

Altijd al willen wonen op een unieke locatie vol karakter en historie, waar het enige geluid afkomstig is van weidevogels en de lokale kerkuil? Dit bijzondere boerenerf, gelegen in het serene buitengebied van Eibergen, biedt precies dat. Op een perceel van ruim 1,1 hectare, vindt u een oude (gemeentelijk) monumentale scholtenboerderij met bijgebouwen, genaamd ‘De… Lees meer

Volledige omschrijving

Altijd al willen wonen op een unieke locatie vol karakter en historie, waar het enige geluid afkomstig is van weidevogels en de lokale kerkuil?

Dit bijzondere boerenerf, gelegen in het serene buitengebied van Eibergen, biedt precies dat. Op een perceel van ruim 1,1 hectare, vindt u een oude (gemeentelijk) monumentale scholtenboerderij met bijgebouwen, genaamd ‘De Scholte’. Deze historische plek, ooit een belangrijk centrum in Oost-Nederland, biedt ongekende mogelijkheden en weidse vergezichten!

Ligging
Boerderijcomplex ‘De Scholte’ ligt in het fraaie buitengebied van Eibergen, in buurtschap Hupsel. De landelijke omgeving, kenmerkend voor de Achterhoek, wordt gekarakteriseerd door uitgestrekte weilanden, akkers, boerderijen en bossen. Eibergen zelf is een gezellige plaats met diverse voorzieningen zoals basis- en voortgezet onderwijs, horeca, winkels en sportfaciliteiten. Groenlo, bekend om zijn rijke geschiedenis en vestingwerken, ligt op fietsafstand en biedt extra voorzieningen en recreatiemogelijkheden. De N18 zorgt voor een snelle verbinding naar steden als Doetinchem en Enschede, en naar de snelwegen A1 en A12.

Historie
De geschiedenis van deze plek gaat terug tot 1188, ouder dan Amsterdam zelf. Boerderij ‘De Scholte’ speelde een cruciale rol in de regio, met de scholte als bestuurder van de lokale marke, een gemeenschap van grondeigenaren. De scholte had aanzienlijke invloed en was ook grootgrondbezitter, met meer rechten dan andere leden van de marke. Dit erfgoed, met zijn rijke geschiedenis, maakt dit pand tot een unieke kans.

De boerderij
De boerderij, gebouwd rond 1860, bestaat uit een voorhuis met aan de ene kant een ‘deel’ (aangebouwde schuur) voor opslag en stalling, en aan de andere kant een ‘deel’ dat werd gebruikt voor veestalling. Met een totale inpandige gebruiksruimte van meer dan 800 m², biedt deze woning na enige renovatie en modernisering een enorme potentie voor inwoning/mantelzorg, B&B-verhuur, praktijk/kantoor aan huis, het hobbymatig houden van dieren, of andere ruimte vragende hobby’s. De gemeente Berkelland hanteert een actief beleid voor woningsplitsing en heeft deze woning hiervoor aangemerkt. Eventuele verbouwingsplannen zullen getoetst worden met oog voor het behoud van de monumentale waarden.

Indeling
Op de begane grond vindt u een hal met trapopgang, een woonkeuken met toegang tot de kelder, en een prachtige monumentale woonkamer met originele haard, bijzondere kannenschrot vloer en hoge plafonds. Verder zijn er drie kamers, waarvan één in gebruik als tijdelijke badkamer en één als kantoor. Tussen de beide delen van de boerderij is er een extra douche, een berging met wasmachine- en drogeraansluiting, en toegang tot een knusse patio.
Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime overloop met toegang tot vier slaapkamers, een badkamer, separaat toilet en een balkon. Alle slaapkamers zijn voorzien van vaste kasten.

Bijgebouwen
Het erf beschikt over een grote schuur (14,5 x 9 meter), geschikt voor stalling en opslag van divers materiaal. Daarnaast is er een overkapping van circa 10 x 13 meter.

Erf
De woning is bereikbaar via een lommerrijke oprijlaan, met voor de woning diverse oude, karakteristieke eikenbomen en een gazon. Aan de andere zijde is een weelderige landelijke boerentuin aangelegd met een hoogstam fruitboomgaard, omzoomd door een meidoornhaag, een ‘ronde tuin’ met vruchtbomen, rododendrons, een natuurweide en zitjes op elk denkbaar plekje. Het is hier overal genieten van de tuin, de natuur en het met regelmaat langs struinende wild.
Het hele weiland is omgeven door knotwilgen. In de hoek is een dierenbos aangelegd met struiken en bomen waar dieren kunnen rusten of schuilen.

Bijzonderheden
· De locatie wordt door Achterhoekers geroemd als een van de mooiste plekken van de Gelderse Vallei;
· Hier kun je ’s nachts nog echt de sterrenhemel zien dankzij de afwezigheid van lichtvervuiling;
· Er zijn 36 zonnepanelen die bijdragen aan gunstige energierekening;
· Onder de boerderij is een regenwater-reservoir (500 liter) voor bewatering van het land.

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Tekeningen, maten, oppervlakte en inhoud zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. De uitgebreide brochure is op aanvraag verkrijgbaar.

Plattegrond
Bekijk aanbod
Volg ons